U bent hier

Rallysprint Moorslede

 

 

De rallysprint van Moorslede, met het wedstrijdcentrum in de buurt van de basiliek van Dadizele, mag traditioneel het regionaal rallyseizoen openen. Voor velen wordt dit een eerste kennismaking met het nieuwe strijdwapen voor dit seizoen, en in die functie mag de organisatie dan ook een 140-tal teams verwelkomen.

Op zaterdag zijn er de verkenningen en wordt de administratieve en technische controle gehouden in de buurt van het bekende lokaal “De Pompeschitter”. Zondag worden vier ritten voorgeschoteld op een identiek parcours als dit van 2015. Start is voorzien om 8.30u, 11u, 13.30u en 16u.

Wie Historic zegt, denkt meteen Paul Lietaer. De Zwevegemse snor is dan ook topfavoriet met de Ford Escort bij de ‘oudjes’, maar ook daar zijn er wel de nodige kapers op de kust. In het Ford-kamp denken we daarbij maar aan de plaatselijke Geert Vandoorne, Edwin Degeyter of Tom Calcoen. Of zorgt de Moorsleedse burgemeester Ward Vergote in eigen gemeente voor de verrassing? Wie het deze heren wel eens knap moeilijk zou kunnen maken is Fredericq Delplace met de Porsche. Of komt de verrassing van Dirk Vermeirsch met een nieuw opgebouwde Subaru Legacy?

Aanspraakmakers op de dichtste ereplaatsen zijn zeker ook BMW-rijders Christophe Merlevede, Geert Glorieux en Danny Kerckhof, die zijn titel van Historic-kampioen alle eer wil aandoen. De meute Opelisten wordt aangevoerd door Chris Debyser met de Transeurope en ouwe getrouwe Ronny Declercq (Ascona). (D.Titeca, foto BVRallypics)