Jos Verstappen aan de start 

 

De 50ste jubileumeditie van de Station Le Seau Monteberg Rally belooft een grandioze editie te worden. Na twee jaar met restricties voor de toeschouwers, zal iedereen weer maximaal kunnen genieten van het geboden spektakel. Bij de deelnemers is de honger ook groot om erbij te zijn, want de inschrijvingen stromen vlot binnen. Met al ruim 120 inschrijvingen die binnen zijn, stevent de organisatie af op een full house. Wie er nog bij wil zijn moet snel zijn. 

Op zondag 8 mei zal de Monteberg Rally zijn reputatie als ideale voorbereidingswedstrijd voor de Ardeca Ypres Rally opnieuw waarmaken. Immers, niemand minder dan Jos Verstappen komt aan de start in Poperinge om de WRC-manche in augustus voor te bereiden.  De vroegere Formule 1 coureur heeft sinds kort een nieuwe passie: rally's rijden. Na enkele maanden voorbereiding heeft de papa van de huidige Wereldkampioen F1, Max, begin dit seizoen de stap gezet naar het echte werk. En, met succes, want in de Rally van Haspengouw reed hij een knappe wedstrijd met de Citroën C3 Rally2 van DG Sport.

"Dit is een nieuwe uitdaging, maar puur voor mijn plezier, omdat rallyrijden heel uitdagend is. Ik amuseer me, al heb ik als rallypiloot nog veel te leren. Vooral het luisteren naar de nota's van de navigator is moeilijk," vertelt Jos Verstappen, die in zijn tweede rally, de South Belgian Rally, vroeg moest opgeven na een schuiver. De Monteberg staat op het programma omdat Jos the Boss in augustus ook in Ieper van start gaat. Een kennismaking met het type parcours van de WRC-manche is zeker leerrijk.

Jos Verstappen is niet de enige Nederlander aan de start, want ook zijn kameraden Richard Pex en Roger Hodenius zijn van de partij, ook elk met een Citroën C3 Rally 2. Ook bij hen staat het plezier voorop. Nog een Noorderbuur aan de start is Ramon van de Lindeloof met zijn snelle Honda, terwijl de Deen Casper Nielsen komt proefdraaien met zijn Renault Clio Rally5.

Met al ruim 120 deelnemers die zich hebben ingeschreven, zijn er natuurlijk nog veel meer deelnemers om naar uit te kijken. Denk maar aan Piet Declercq, die voor zijn 60ste verjaardag een speciale verrassing in petto heeft. Nadat de piloot uit Reningelst 10 jaar geleden een Subaru Impreza aan de start bracht om zijn 50ste verjaardag te vieren, kiest hij voor zijn 60ste verjaardag voor een Skoda Fabia R5 van SXM. Natuurlijk zal ook Steve Becaert niet ontbreken met zijn Ford Fiesta Rally2. Steve Becaert, vorig jaar vijfde, is meteen een serieuze kandidaat voor de overwinning. Ook Jeoffrey Lerminez komt aan de start in Poperinge met een Ford Fiesta Rally2.

Maar, voor de algemene overwinning of een dichte ereplaats is het ook uitkijken naar de tijden van enkele snelle historic-deelnemers. Zo zal Paul Lietaer over de Monteberg vliegen met zijn Opel Ascona 400. Hij neemt het op tegen Stefaan Stouf met zijn krachtige Ford Sierra Cosworth 4x4 en tegen Pieter-Jan Maeyaert en Christophe Merlevede, beiden met een snelle BMW M3 E30. 

En de inschrijvingen zijn nog lang niet afgesloten, al moeten de geïnteresseerden snel zijn om nog een plaatsje te veroveren op de startlijst. Rallyfans die erbij willen zijn kunnen alvast hun ticket bestellen. De online voorverkoop is gestart via www.montebergrally.com. Een All Stages ticket, voor de 11 klassementsproeven van de 50ste Monteberg Rally, kost 18 euro. 

Afspraak op zondag 8 mei in Poperinge.

Meer info op: www.montebergrally.com.

Posted by admin

Ypresrally