Lietaer nipt leider na KP 4

Het belooft nog een erg spannende strijd te worden voor de zege in de Bernard Degroote Ypres Historic Rally. Pieter-Jan Maeyaert opende de tweede dag met twee snelste tijden, maar op KP 4, Zonnebeke, zette Paul Lietaer zich schrap. In één klap pakte hij 7" terug, zodat de Opel-rijder de leiding terug heeft overgenomen. Maar, met amper 1"6 voorsprong blijft het razend spannend.

"Het was heel verraderlijk en glad op de proeven. De eerste proeven was de BMW sneller, maar in Zonnebeke heb ik me eens schrap gezet," lachte Paul. 

"De eerste proeven waren goed. We hadden de juiste bandenkeuze gemaakt en het vertrouwen was goed, maar het zal de ganse dag heel spannend blijven. Paul gaat ook hard. Plezant," lachte PJ Maeyaert.

Voor de derde plaats zagen we aanvankelijk een strijd tussen Delplace en Merlevede, maar de verrassing komt van Ludovic Vitse, die met zijn Opel Astra GSi voorlopig op het podium staat, als snelste bij de voortrekkers. "Hoe meer modder en vuil op de baan, hoe beter voor mij. Daarom was ik in mijn element in Boezinge," vertelde Vitse.

Delplace, die zijn Porsche speciaal prepareerde voor deze wedstrijd nadat de wagen al een paar jaar stil stond, mist wat ritme. Maar, het vertrouwen komt terug.

Mathieu Vandoolaeghe volgt op een mooie 6de plaats met zijn Mercedes, voor Claude Debue, die rijdt in functie van het kampioenschap. Geert Lacour, de enige overgebleven vertegenwoordiger van het Las Vegas-team na de sortie van Lode De Keyser en Stefan De Wulf deze ochtend, volgt op bijna 2 minuten. 

"Ik hou meer van droge omstandigheden. De proeven liggen er heel verraderlijk glad bij. Dan ben ik liever wat voorzichtig, want ik wil de wagen heelhuids aan de finish brengen," aldus de Porsche rijder.

Patrick Snijers moest opgeven met een defecte motor op de openingsproef van de dag. Stijn Lietaert ging in Heuvelland van de baan.

 

Posted by hugo

Ypresrally