Stefaan Stouf wint Bernard Degroote Ypres Historic Rally 2021

Vele jaren kende hij pech en moest hij vroegtijdig naar het opgeverspark, maar dit jaar is het Stefaan Stouf nog eens gelukt: de beste zijn in de Ypres Historic Rally. Na zijn eerdere overwinning in 2015, nu dus terug primus. En vooral de wijze waarop spreekt tot de verbeelding.
“We wisten alle scratchtijden te lukken, wat onze overwinning natuurlijk nog mooier maakt. Eindelijk konden we eens de weg op met een feilloos draaiende Ford Sierra Cosworth, behalve dan het kleine akkefietje met de ontluchter van de rem in de eerste klassementsproef. Een zege die meer dan deugd doet, na de vele pechrally’s.”
Was de spanning om de eerste plaats vlug verdwenen, de strijd om de ereplaatsen was des te boeiender. Tot in de laatste kilometers was er een strijd tussen enerzijds de BMW M3-rijders Bjorn Syx, Didier Vanwijnsberghe en Cedriek en Christophe Merlevede, en anderzijds Paul Lietaer. De Opel Manta 400-rijder leek zich te verzekeren van de tweede plaats, tot koppelingsproblemen in de laatste snelheidsrit hem nog bijna de das omdeden. De wagen moest zelfs binnen geduwd worden in het gesloten wagenpark. Ook Cedriek Merlevede kende de nodige pech en verdween nog even in het decor door de regennatte en gladde proeven in de laatste ronde; Gelukkig zonder erg maar toch met de opgave als gevolg. Ook Piet Declercq moest nog de Porsche aan de kant zetten met mechanische problemen.
Uiteindelijk hield Polle nog anderhalve seconde over op Bjorn Syx, die voor zijn tweede deelname aan de Ypres Historic Rally terug op het erepodium mag plaatsnemen. Didier Vanwijnsberghe en Christophe Merlevede waren zeker tevreden met rang vier en vijf.

Posted by LauraL

Ypresrally